Čo je SEO Audit?

Skrátene povedané – jedná sa o úpravy obsahu, nastavenia, štruktúry webstránky a jej spolupráce s externými webstránkami, za účelom zvýšenia jej Google hodnotenia. Toto hodnotenie (Google Page Rank) určuje, na akej pozícii vo výsledkoch vyhľadávaní sa tvoj web ukáže.

SEO Audit má dve hlavné vetvy:

  • On-site SEO optimalizácia – zlepšenie všetkého na tvojej webstránke – z technickej ale aj obsahovej stránky
  • Off-site SEO optimalizácia – získanie dobrých spätných odkazov na tvoj web – zo stránok, ktoré Google hodnotí dobre.

Ja sa zameriavam na on-site optimalizáciu. Nastavím ti webstránku tak, aby spĺňala čo najviac možných podmienok a kritérií, na ktoré hľadí Google a iné vyhľadávače pri rozhodovaní na akej pozícii ťa umiestni vo výsledkoch vyhľadávania.

Pre off-site optimalizáciu ti viem niekoho šikovného odporučiť.


ETAPA 1 – SEO analýza a prieskum, vylepšenie obsahu

1. Prieskum – nájdem kľúčové slová a frázy (na základe tvojho hlavného zamerania), ich synonymá, ich štatistiky vyhľadávania, vyberiem tie najvhodnejšie, prieskum konkurencie a ich štatistík + kľúčových slov.

2. Analýza – zistenie aktuálnej pozície vo vyhľadávaniach na vybrané kľúčové slová a frázy, rýchlosti načítavania webu, hustoty kľúčových slov v tvojich textoch. To isté spravím pre tvojich hlavných konkurentov, ktorých nájdem a zanalyzujem.

3. SEO textov a štruktúry webu – zaradenie kľúčových slov do textov a strategických miest webstránky, nastavenie štruktúry obsahu tak, aby vyhovoval Google ale aj ľuďom – a našli to, čo potrebujú.

4. Vylepšenia webu z hľadiska SEO – úprava častí webu, inštalácia rozšírení, ktoré zlepšia výkon tvojej webstránky z hľadiska vyhľadávačov, zrýchlenie načítavania úvodnej stránky a webstránky celkovo (optimalizácia obrázkov a častí webu, systém automatickej optimalizácie obrázkov do budúcnosti, aby sa to nezhoršilo znovu neskôr).

5. Lepšie štatistiky – prepojenie s Google webmaster tools a Google analytics. Aby sme mohli sledovať dopad SEO Auditu na návštevnosť tvojho webu.

6. Ďalšie odporúčania, ako zlepšíš svoju pozíciu – praktické rady do budúcnosti ako dosiahneš vyššie pozície a návštevnosť.

ETAPA 2 – pozorovanie výsledkov, dolaďovanie

7. Analýza výsledkov SEO auditu – porovnanie štatistík a pozície pred SEO auditom a po ňom, ďalšie odporúčania a doladenie
Zaručiť ti špecifickú pozíciu neviem (a nemal by to ani žiadny solídny SEO špecialista sľubovať), pretože to ovplyvňujú aj externé faktory mimo našu kontrolu (vek tvojej stránky, vek stránok konkurencie, externé odkazy na tvoj web a na weby konkurencie a Google rank odkazujúcich webstránok, či maju platenú reklamu na tvoje kľúčové slová atd). Ale viem ti zaručiť zlepšenie dnešnej pozície. To ešte potvrdím po počiatočnej analýze situácie – tvojej webstránky a konkurencie.

SEO ŠTÚDIE - VÝSLEDKY PREDOŠLÝCH PRÁC   –    OBJEDNAŤ
aj takto môžu vyzerať štatistiky po SEO audite – postupný a pravidelný nárast

Moje ďalšie služby:

Lukas Cech

Web developer • Cestovateľ • Kutil • Blogger. Tvorím weby a píšem články o živote, filozofii a technológiách. Aby som uspel so svojimi webmi, sledujem najnovšie SEO postupy a efektívne nástroje pre tvorbu webstránok. Keď nepracujem, trekujem, cestujem, cvičím, píšem a čítam.

Recent Posts

Optimalizácia rýchlosti webstránky: vysivka.sk – 23/100 na 93/100

Poslednú dobu robím čoraz viac optimalizácií rýchlosti webstránok. Dôvody budú rôzne, no najviac to sú…

4 roky ago

Optimalizácia rýchlosti webstránky Fiorano.sk – Google PageSpeed 92/100 a 2 sekundy

Výhodou dlhodobejšej spolupráce pri tvorbe webstránok je hlavne fakt, že tvoj web už budeme poznať…

4 roky ago

Aká tvorba webstránok je najvhodnejšia pre drvivú väčšinu klientov? (firmy, hobby, portfólio, eshop…)

Programovanie, programovacie jazyky a technológie sú dnes naozaj pestré. Existuje veľa štandardných a zaužívaných, pribúda…

4 roky ago

Rýchlosť 1,2 sekúnd a Google hodnotenie 100%? Aj to sa dá!

Rýchlosť načítania webstránky je dnes naozaj kľúčová, ak sa chceš odlíšiť od konkurencie a dostať…

5 rokov ago

Čo robí dobrú webstránku dnes – február 2020

Už si nemusíme písať prečo by mal každý biznis mať svoju webstránku. Je to už…

5 rokov ago

Optimizácia rýchlosti webstránky agentúry – 1,8 sekúnd

Podľa Googlu, rýchlosť načítania stránky by mala byť 3s alebo menej. Každá ďalšia sekunda tvoju…

5 rokov ago

Táto stránka využíva cookies. Obmedzili sme ich ako sa len dá, no pre isté funkcie sú potrebné.